=== За мен ===
Българска версия English version
Начална страница
По-подробно за мен
Моите фотографии
Моите любими сайтове
Книга за гости
Свържете се с мен чрез e-mail
Името ми е Мария Иванова. Родена съм 1982 година в малко градче, наречено Каварна, разположено на 2,5 км от морския бряг. За мен родният ми град пази много спомени. Всяко кътче, всяка пейка, уличка и необятното море ми носят спокойствие и тихо щастие всеки път щом се завърна в него – там, където съм прекарала детството си.
В момента живея в морската столица – Варна. Тук съм завършила средното и висшето си образование и продължавам да живея и работя. Имах щастието да уча в Пета езикова гимназия, на която дължа познанието си по два западни езика (английски и немски). Завърших туризъм. Работата с туристи ми носи голямо удовлетворение и удоволствие.
Мога да се определя като комуникативна личност, защото обичам хората и смятам всеки за красив и уникален по свой си начин. Не съм срещала хора, които да са „лоши” с мен или може би инстинктивно ги отбягвам, защото продължавам да вярвам, че всеки търси доброто в другите. През повечето време ще ме видите усмихната – усмивката, наследена от майка ми. Един човек ми беше казал, че това е най-ценното нещо у мен. Това е, което мога да ви даря. Това е и част от моето творчество (little piece of my art).
Приятели като Здравка, Искра, Антония, Елица, Йоана, Радо, Митко, Тони, Илиян, Живко, брат ми Борис, братовчедите ми Станислав и Маргита и семейството ми са моят живот. Какво е човек без приятели? Аз съм щастлива, че имам такива приятели като тях и най-прекрасното семейство на света. Обичам ви!
Моето хоби, а надявам се някой ден и нещо повече, е фотографията. Занимавам се с фотография вече от четири години абсолютно сама, до колко вие ще прецените. Нямаше човек, на който да се облегна и който да ми каже за композицията, резолюцията, блендите, скоростите, за това кой похват да използвам, за да постигна подчертаване на главния елемент от композицията. С малко четене и повечко практика успях да достигна определено ниво, такова че да се осмеля да ги покажа в този сайт, а вие да прецените останалото. Не се притеснявайте да дадете мнението си относно снимките и да ме попитате всичко, което ви интересува.
Как започнах ли? Реших да направя фото сесия на моята приятелка и съквартирантка Здравка с най-обикновено лентово фотоапаратче. Тя ми стана първият и най-постоянен фото модел :). Благодаря ти :)! Дължа специални благодарности на Тони. С фотоапарата Zenit, който той ми даде, направих първите си опити за професионални снимки. Тези снимки сега са едни от най-ценните за мен. И така сякаш неусетно започнах да снимам (минах на фотоапарат Praktika) и събрах значителен брой снимки. Когато чух за възможността да кача снимки във photo-forum.net, започнах да сканирам снимките си и след лека обработка, ако се наложеше (така придобих и опит с Photoshop), качих голяма част от снимките си там. Част от старите ми снимки вече са изтрити, но можете да видите новия профил mi_Molina. Сега вече имам дигитален апарат Lumix Panasonic 12x на 5 megapix, с чийто възможности придобих нова свобода ...
Специални благодарности на Радка и Павлина, които направиха моя сайт реалност.
„Човек се учи, докато е жив”. За мен истински щастлив е този, който прави това, което му харесва. Аз се чувствам щастлива и жива, когато се докосвам до магическия свят на творчеството. Някой беше казал, че човечеството постоянно се проваля в опитите си за запазването на световния мир и обществения строй, докато само в изкуството е постигнало невероятни върхове.
     
eXTReMe Tracker

© Copyright 2006